BSO De Landerij (4 – 12 jaar)

BSO De Landerij is een groene buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar, gevestigd op Landerij De Park. Dit landschapspark ligt in de ‘achtertuin’ van Schuytgraaf, omringd door vijf hectare weiland en water. Speelnatuur met struikgewas, bloemen, blubber en beesten… Alles wat je kind nodig heeft om op avontuur te gaan! BSO De Landerij biedt opvang aan kinderen van alle basisscholen in de wijk Schuytgraaf; basisschool JongLeren, basisschool De Gazelle, basisschool Confetti, basisschool Arabesk, basisschool Schatgraaf.

Activiteitenruimtes

De locatie van deze BSO – in het groen en vlakbij water – is écht een belevenis voor kinderen. Hier is van alles te zien, te doen en te leren over de natuur.

Kinderen kunnen kokkerellen in de kinderkeuken. Met de leid(st)ers mogen ze zelf aan de slag. Ze leren ook gerechten te maken met groenten uit de moestuin. Het plezier begint al bij het bladeren door de kookboeken, het lezen van een recepten en het doen van de boodschappen.

Koken is spel en heeft naast het plezier een grote meerwaarde voor de ontwikkeling van kinderen. Door kinderen te betrekken bij het koken leren ze waar producten vandaan komen, welke bereiding ze nodig hebben, het meten en wegen van ingrediënten, verschillende smaken en texturen herkennen en er wordt een beroep gedaan op hun creativiteit. Het is voor kinderen genieten als het brood, de fruitsalade, de appelflap, de macaroni of de stamppot geproefd mag worden door de andere kinderen en hun ouders.

Aan de knutseltafel kunnen kinderen zich ‘in wel honderd talen’ uitdrukken. Juist daarom vinden kinderen het leuk om creatief bezig te zijn, er is voor elk wat wils. In ons atelier mogen kinderen hun eigen kunstwerken maken. De leid(st)ers begeleiden de activiteit, maar de kinderen zijn de baas over hun eigen creatieve proces. Materialen zoals papier, wc-rolletjes, kralen, scharen, kwasten, klei, verf, stof en wol worden op kindhoogte aangeboden, zodat kinderen zelfstandig vorm kunnen geven aan hun eigen kunstwerk.

Onze leid(st)ers helpen de kinderen graag met het maken van houten kunstwerken. In onze werkplaats timmeren, zagen en lijmen de kinderen de mooiste dingen van hout, kurk, leer en andere natuurlijke materialen. Vogelhuisjes, miniatuurdorpen, fotolijstjes, auto’s en sieradendoosjes worden dagelijks gemaakt. Het bedenken, meten en uittekenen van het zelfgemaakte ontwerp zorgt al voor de nodige voorpret. Naast het timmeren en figuurzagen mag door de kinderen 8 jaar en ouder ook ander gereedschap gebruikt worden, zoals lijmpistolen, schroevendraaiers en een boormachine.

In onze loungehoek is er dagelijks de mogelijkheid om te ontspannen, je even terug te trekken of lekker een boekje te lezen. Op de grote bank of op de zitzak kunnen kinderen relaxen. We bieden het aan als een bewust rustmoment van de dag, maar de kinderen kunnen er uiteraard ook zelf voor kiezen. Deze plek is erg geliefd bij groot en klein.

Gamen is bij veel kinderen favoriet. Op de Nintendo Switch en Ipad worden computerspelletjes met elkaar gespeeld. En aan de voetbaltafel kan een toernooitje gespeeld worden. Samen met de kinderen wordt gekeken welke spellen ze graag willen spelen en welk aanbod passend is bij hun leeftijd. Natuurlijk zijn er afspraken over de game-/schermtijd, zodat er nog genoeg tijd is om lekker naar buiten te gaan en met andere leuke activiteiten mee te doen.

De Huishoek is speciaal ingericht voor het rustige spel. Hier staan spiegels, verkleedkleren en een gezellige huishoek. Door een divers aanbod aan spelmateriaal kunnen kinderen ervoor kiezen zich uit te leven of juist even te ontspannen. In het winkeltje en de poppenhoek komen rollenspellen tot bloei terwijl andere kinderen zich vermaken met het spelen van een gezelschapsspel, bouwen met allerlei constructiematerialen, een potje sjoelen of een knikkerbaan opbouwen.

Met hun overall aan kunnen de kinderen dagelijks de kinderboerderij bezoeken om de dieren te aaien en te knuffelen. Samen met de leid(ster)s worden de dieren verzorgd, van het scheren van de schapen, tot het voeren van de kippen en het uitmesten van de stallen.

Bij BSO de Landerij gaan we graag naar buiten, de natuur in. In de boomgaard, tussen het hoge gras, staan allerlei speeltoestellen en een bijenstal met eigen bijenvolk. De kinderen mogen de imker helpen met honing slingeren.

BSO de Landerij is gelegen nabij het water. Vanaf de oevers van de vijver kunnen kinderen met een vlot, kano of sub het water op. Ze struinen langs de oevers en nemen schepnetten mee op zoek naar waterbeestjes. Met balken, touw en tonnen maken ze vlotten om steeds weer te ontdekken of ze wel blijven drijven.

De natuurspeelplaats op BSO De Landerij is een ruig begroeide plek, waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen en bouwen. Kinderen kunnen hun fantasie kwijt, leren spelenderwijs over de natuur en hun eigen grenzen. Ze kunnen er sjouwen, struinen, verstoppen en klimmen.

De vuurplaats biedt uitdaging om een eigen kampvuur te maken en daarop te koken en bakken. Het is een gezellige ontmoetingsplek waar spannende verhalen uitgewisseld worden. De gezelligheid rond het kampvuur is helemaal compleet als een van de kinderen of leid(st)ers op de gitaar speelt.

Kinderen zijn gek op tuinieren. Met scheppen, emmers, gieters en ander gereedschap onderhouden ze samen met de leid(st)ers de moestuin. Moestuinieren is niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor de kinderen. Ze leren te zorgen en respect te hebben voor de natuur. Kinderen beleven het hele traject van de grond tot in de mond. Dat maakt groenten en fruit eten een stuk interessanter en leuker.

"Jullie zorgen voor een goede, veilige en uitdagende omgeving, activiteiten en sfeer"

Moeder van Jamie

Openingstijden

BSO De Landerij is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Kinderen zijn hier welkom vanaf het einde van de schooldag tot 18:30 uur. Tijdens schoolvakanties en studiedagen zijn we op dezelfde dagen geopend van 7.30 tot 18:30 uur. Op BSO De Landerij wordt geen voorschoolse opvang aangeboden.

LRK-nummer

Iedere kinderopvanglocatie heeft een uniek nummer waarmee de locatie ingeschreven is in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit nummer heeft u o.a. nodig om kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

Inspectierapport

Jaarlijks komt de GGD langs voor een onaangekondigde inspectie. Zij controleren of wij voldoen aan de eisen zoals deze opgenomen zijn in de Wet Kinderopvang. Een verslaglegging van de inspectie vindt u hier.

Kosteloze extra opvangdagen

Jaarlijks ontvang je van ons extra opvangtegoed; als service en waardering van je vertrouwen in De Kikkerkoning. Dit opvangtegoed ontvang je kosteloos. Het aantal dagen dat je extra ontvangt, berekenen we op basis van het aantal dagen dat je kind naar de BSO komt. We vermenigvuldigen het aantal opvangdagen met twee. Als je kind bijvoorbeeld twee dagen naar de BSO komt, dan ontvang je jaarlijks vier dagen extra opvang. Zo kun je gemiste dagen inhalen of je kind een keer extra brengen.

Tijdens officiële feestdagen zijn we gesloten. Als deze samenvallen met de reguliere BSO-dagen van je kind, dan geven we je feestdagentegoed. De gemiste dag kun je dan een andere keer inhalen.

Tarieven

Het uurtarief voor de buitenschoolse opvang (4-12 jaar) start vanaf € 9,75 per uur en is afhankelijk van het contract dat je kiest. Je kiest voor BSO inclusief 6, 9 of 12 weken vakantie of naschoolse opvang zonder vakanties en studiedagen.

Plaatsing

Voor al je vragen over plaatsing, inschrijving en contracten, kun je contact opnemen met Debicare. Deze organisatie verzorgt de planning, facturatie en kindadministratie van De Kikkerkoning. Onze contactpersoon is mevrouw Jos van Santen. Zij is te bereiken via 0180-555911.

Meer weten?

Wil je weten hoe een dag op onze buitenschoolse opvang eruitziet of meer lezen over onze werkwijze? Klik dan hier. Op deze pagina lees je meer over ons pedagogische beleid en wat ons inspireert om tot deze werkwijze te komen.