Kinderdagverblijf De Kikkerkoning

Kinderverblijf De Kikkerkoning is gevestigd nabij het centrum van Elst, aan de Stationsstraat 6. Kinderen zijn hier welkom vanaf het moment dat ze 2 maanden oud zijn totdat ze naar de basisschool gaan. Deze locatie is een heerlijke speel- en ontdekplek voor de allerkleinsten en ondernemende peuters.

Groepen

Kinderdagverblijf De Kikkerkoning heeft zes groepen: drie babygroepen (0-2 jaar), twee peutergroepen (2-4 jaar) en een verticale groep (0-4 jaar).

Activiteitenruimtes

Al onze locaties hebben verschillende groepsruimten waar kinderen kunnen spelen en elkaar kunnen ontmoeten. Bij kinderdagverblijf De Kikkerkoning zijn de volgende ruimtes.

Baby’s en peuters hebben ieder hun eigen behoeftes, ook tijdens het buitenspelen. Onze speelpleinen zijn daarom zo ingericht dat ieder kind ongestoord kan spelen en op ontdekking kan gaan. Ook de jongste baby’s gaan dagelijks naar buiten.

Voor de baby’s zijn er schaduwplekken waar ze in de wipstoel, de kinderwagen of op een speelkleed kunnen spelen. In de zandbak, tijdens het spelen met water, op de glijbaan, met het (rijdend) buitenspeelgoed en in het speelhuisje, is van alles te ontdekken en beleven. Voor de oudste dreumesen die toe zijn aan nieuwe uitdagingen biedt het samenspelen met de peuters uitdaging. In de babytuin staan ook buitenbedjes waar kinderen rustig kunnen slapen.

Op het peuterplein kunnen peuters zich heerlijk uitleven, ontspannen en op ontdekking gaan. Al rennend, fietsend en klauterend verkennen ze de omgeving. Het peuterplein heeft onder andere een glijbaan, grote zandbak, mini-moestuin en een watergoot, voor uren waterplezier!

De gemeenschappelijke hal is zo ingericht dat kinderen van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Samen met de kinderen wordt er een boekje voorgelezen of muziek gemaakt. Als we zelf geen muziek maken, zetten we muziek aan om op te dansen, springen en swingen of juist om te ontspannen. De klimkussens zijn een belevenis voor de jongste kinderen, net als de voelwand en de loopauto’s. De oudste kinderen gaan op ontdekking bij de trein- of duplotafel. Waar de softblokken door de baby’s gebruikt worden om vast te pakken en te ontdekken, gebruiken de oudere kinderen ze om er grote torens mee te bouwen.

Kinderen vinden het leuk om volwassenen na te doen. Dat zien we terug in de huishoek waar kinderen van alles kunnen koken en bakken. We krijgen hierbij ook hulp van lieve kookoma’s. In de kinderkeuken mogen kinderen met de leid(st)ers en kookoma’s zelf aan de slag. Het plezier begint al bij het bladeren door de kookboeken, het lezen van recepten en het doen van de boodschappen.

Koken is spel en heeft naast het plezier een grote meerwaarde voor de ontwikkeling van kinderen. Door kinderen te betrekken bij het koken leren ze waar producten vandaan komen, welke bereiding ze nodig hebben, het meten en wegen van ingrediënten, verschillende smaken en texturen herkennen en er wordt een beroep gedaan op hun creativiteit. Het is voor kinderen genieten als het brood, de fruitsalade, de appelflap, de macaroni of de stamppot geproefd mag worden door de andere kinderen en hun ouders.

"Jullie zorgen voor een goede, veilige en uitdagende omgeving, activiteiten en sfeer"

Moeder van Jamie

Openingstijden

Ons dagverblijf is op werkdagen standaard geopend van 07.30 tot 18.00 uur, met uitzondering van officiële feestdagen. Kom je niet uit met halen en brengen van je kind tijdens de openingstijden? Overleg dan met ons over de mogelijkheid van vervroegde opvang (vanaf 07.00 uur) en/of verlengde opvang (tot 18.30 uur).

LRK-nummer

Iedere kinderopvanglocatie heeft een uniek nummer waarmee de locatie ingeschreven is in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit nummer heeft u o.a. nodig om kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

Inspectierapport

Jaarlijks komt de GGD langs voor een onaangekondigde inspectie. Zij controleren of wij voldoen aan de eisen zoals deze opgenomen zijn in de Wet Kinderopvang. Een verslaglegging van de inspectie vindt u hier.

Kosteloze extra opvangdagen

Jaarlijks ontvang je van ons extra opvangtegoed; als service en waardering van je vertrouwen in De Kikkerkoning. Dit opvangtegoed ontvang je kosteloos. Het aantal dagen dat je extra ontvangt, berekenen we op basis van het aantal dagen dat je kind naar de opvang komt. We vermenigvuldigen het aantal opvangdagen met twee. Als je kind bijvoorbeeld twee dagen naar de opvang komt, dan ontvang je jaarlijks vier dagen extra opvang. Zo kun je gemiste dagen inhalen of je kind een keer extra brengen.

Tijdens officiële feestdagen zijn we gesloten. Als deze samenvallen met de reguliere opvangdagen van je kind, dan geven we je feestdagentegoed. De gemiste dag kun je dan een andere keer inhalen.

Tarieven

Het tarief voor dagopvang ligt op € 9,96 per uur. Wanneer je kind ’s morgens naar het kinderdagverblijf komt, hoef je niets mee te geven. Gedurende de dag krijgt je kind eten, drinken en tussendoortjes. Ook luiers (Pampers), uitstapjes en activiteiten zijn inbegrepen in de prijs.

Je kunt de netto opvangkosten hier (https://www.debicare.nl/rekenmodule/) berekenen.

Plaatsing

Voor al je vragen over plaatsing, inschrijving en contracten, kun je contact opnemen met Debicare. Deze organisatie verzorgt de planning, facturatie en kindadministratie van De Kikkerkoning. Onze contactpersoon is mevrouw Jos van Santen. Zij is te bereiken via 0180-555911.

Meer weten?

Wil je weten hoe een dag op ons kinderdagverblijf eruitziet of meer lezen over onze werkwijze? Klik dan hier. Op deze pagina lees je meer over ons pedagogische beleid en wat ons inspireert om tot deze werkwijze te komen.