BSO De Club (8 – 12 jaar)

BSO De Club is er speciaal voor kinderen van 8 jaar en ouder en is gevestigd in het clubgebouw van hockeyclub OverBetuwe op sportpark De Pas. Op deze locatie zijn kinderen welkom van alle basisscholen in Elst. Bij BSO De Club kunnen kinderen na school terecht voor een eindeloos aanbod aan activiteiten: sport, weerwolven, techniek, koken, lasergamen, boogschieten, vlotten bouwen en scouting maar ook vloggen, chillen met vrienden, iets moois maken in het atelier en een kampvuur bouwen.

Vanaf de scholen in de Wijk Westeraam fietsen kinderen samen onder begeleiding van een leid(st)er naar de BSO. Vanaf basisschool De Esdoorn en basisschool Sunte Werfert worden kinderen opgehaald met de taxi of bus. Vanaf alle andere scholen in Elst komen de kinderen zelfstandig naar de BSO. Daar hebben we geen ophaalmogelijkheden voor. ‘

Activiteitenruimtes

Een BSO op een sportpark staat garant voor uren speel- en sportplezier. Ook spelen we wekelijks in het clubhuis van de scouting, waar ons knutsel- en timmeratelier en de vuurplaats aanwezig zijn.

Kinderen kunnen kokkerellen in de kinderkeuken. Met de leid(st)ers mogen ze zelf aan de slag. Het plezier begint al bij het bladeren door de kookboeken, het lezen van recepten en het doen van de boodschappen.

Koken is spel en heeft naast het plezier een grote meerwaarde voor de ontwikkeling van kinderen. Door kinderen te betrekken bij het koken leren ze waar producten vandaan komen, welke bereiding ze nodig hebben, het meten en wegen van ingrediënten, verschillende smaken en texturen herkennen en er wordt een beroep gedaan op hun creativiteit. Het is voor kinderen genieten als het brood, de fruitsalade, de appelflap, de macaroni of de stamppot geproefd mag worden door de andere kinderen en hun ouders.

In het kunstatelier kunnen kinderen zich ‘in wel honderd talen’ uitdrukken. Juist daarom vinden kinderen het leuk om creatief bezig te zijn, er is voor elk wat wils.

In ons atelier mogen kinderen hun eigen kunstwerken maken. De leid(st)ers begeleiden de activiteit, maar de kinderen zijn de baas over hun eigen creatieve proces.

Onze leid(st)ers helpen de kinderen graag met het maken van houten kunstwerken. In onze werkplaats timmeren, zagen en lijmen de kinderen de mooiste dingen van hout, kurk, leer en andere natuurlijke materialen. Vogelhuisjes, miniatuurdorpen, fotolijstjes, auto’s en sieradendoosjes worden dagelijks gemaakt. Het bedenken, meten en uittekenen van het zelfgemaakte ontwerp zorgt al voor de nodige voorpret. Naast het timmeren en figuurzagen mag door de kinderen van 8 jaar en ouder ook ander gereedschap gebruikt worden, zoals lijmpistolen, schroevendraaiers en een boormachine.

In onze loungehoek is er dagelijks de mogelijkheid om te ontspannen, je even terug te trekken of lekker een boekje te lezen. Op de grote bank kunnen kinderen relaxen.

Gamen is bij veel kinderen favoriet. Op de Nintendo Switch en Ipad worden computerspelletjes met elkaar gespeeld. En aan de voetbaltafel kan een toernooitje gespeeld worden. Samen met de kinderen wordt gekeken welke spellen ze graag willen spelen en welk aanbod passend is bij hun leeftijd. Natuurlijk zijn er afspraken over de game-/schermtijd, zodat er nog genoeg tijd is om lekker naar buiten te gaan en met andere leuke activiteiten mee te doen.

Kinderen die graag sporten en steeds op zoek zijn naar nieuwe uitdagen kunnen zich goed vermaken in de sportkooi en op het calisthenicsveld. Calistenics wordt ook wel ‘street workout’ genoemd; sporten met behulp van je eigen lichaamsgewicht. Apenkooien en ‘de vloer is lava’ zijn hier favoriet.

In de boomgaard, tussen het hoge gras, staan allerlei speeltoestellen. Met de waterpomp kunnen de kinderen water uit de grond pompen. Door zelf dammen te bouwen baant het water zich iedere keer weer een andere weg naar beneden. De klimtoren en de klimboom zorgen voor het nodige klauterplezier.

BSO de Club is gelegen nabij het water. Vanaf de oevers van de vijver kunnen kinderen met een vlot, kano of sub het water op. Ze struinen langs de oevers en nemen schepnetten mee op zoek naar waterbeestjes. Met balken, touw en tonnen maken ze vlotten om steeds weer te ontdekken of ze wel blijven drijven.

De vuurplaats biedt uitdaging om een eigen kampvuur te maken en daarop te koken en bakken. Het is een gezellige ontmoetingsplek waar spannende verhalen uitgewisseld worden. De gezelligheid rond het kampvuur is helemaal compleet als een van de kinderen of leid(st)ers op de gitaar speelt.

"Jullie zorgen voor een goede, veilige en uitdagende omgeving, activiteiten en sfeer"

Moeder van Jamie

Openingstijden

BSO de Club is geopend op maandag, dinsdag en donderdag tot 18:30 uur. In schoolvakanties en op studiedagen is BSO De Club geopend op bovengenoemde dagen van 7:30 tot 18:30 uur.  Op woensdag zijn de kinderen van BSO De Club welkom op BSO ’t Strand, op vrijdag op BSO De Zee. Voor de voorschoolse opvang zijn de kinderen welkom van maandag t/m vrijdag op BSO De Zee van 7:00 tot 8:30 uur.

LRK-nummer

Iedere kinderopvanglocatie heeft een uniek nummer waarmee de locatie ingeschreven is in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit nummer heeft u o.a. nodig om kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

Inspectierapport

Jaarlijks komt de GGD langs voor een onaangekondigde inspectie. Zij controleren of wij voldoen aan de eisen zoals deze opgenomen zijn in de Wet Kinderopvang. Een verslaglegging van de inspectie vindt u hier.

Kosteloze extra opvangdagen

Jaarlijks ontvang je van ons extra opvangtegoed; als service en waardering van je vertrouwen in De Kikkerkoning. Dit opvangtegoed ontvang je kosteloos. Het aantal dagen dat je extra ontvangt, berekenen we op basis van het aantal dagen dat je kind naar de BSO komt. We vermenigvuldigen het aantal opvangdagen met twee. Als je kind bijvoorbeeld twee dagen naar de BSO komt, dan ontvang je jaarlijks vier dagen extra opvang. Zo kun je gemiste dagen inhalen of je kind een keer extra brengen.

Tijdens officiële feestdagen zijn we gesloten. Als deze samenvallen met de reguliere BSO-dagen van je kind, dan geven we je feestdagentegoed. De gemiste dag kun je dan een andere keer inhalen.

Tarieven

Het uurtarief voor de buitenschoolse opvang (4-12 jaar) start vanaf € 9,75 per uur en is afhankelijk van het contract dat je kiest. Je kunt kiezen voor BSO inclusief 6, 9 of 12 weken vakantie of naschoolse opvang zonder vakanties en studiedagen.

Plaatsing

Voor al je vragen over plaatsing, inschrijving en contracten, kun je contact opnemen met Debicare. Deze organisatie verzorgt de planning, facturatie en kindadministratie van De Kikkerkoning. Onze contactpersoon is mevrouw Jos van Santen. Zij is te bereiken via 0180-555911.

Meer weten?

Wil je weten hoe een dag op onze buitenschoolse opvang eruitziet of meer lezen over onze werkwijze? Klik dan hier. Op deze pagina lees je meer over ons pedagogische beleid en wat ons inspireert om tot deze werkwijze te komen.