Moeder de Gans

Kinderdagverblijf Moeder de Gans en BSO ’t Clubhuis zijn gevestigd in kindcentrum Sunte Werfert in Elst. Op deze plek bieden we samen met een basisschool en peuterspeelzaal opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Bij ons kinderdagverblijf zijn kinderen welkom vanaf het moment dat ze 2 maanden oud zijn totdat ze naar de basisschool gaan. Vanaf 4 jaar kunnen ze bij BSO ’t Clubhuis terecht. Op deze bijzondere locatie krijgt ieder kind de kans om in een kleinschalige, prettige omgeving z’n talenten te ontdekken.

Groepen

Op deze kinderdagopvang- en BSO-locatie zijn vijf groepen gevestigd: een babygroep (0-2 jaar), een verticale groep (0-4 jaar), twee peutergroepen (2-4 jaar) en een BSO-groep (4-12 jaar). Op een van de peutergroepen wordt ook VE (voorschoolse educatie) aangeboden. Hier zijn kinderen met een VE-indicatie vier ochtenden per week welkom.

Activiteitenruimtes

Al onze locaties hebben verschillende groepsruimten waar kinderen kunnen spelen en elkaar kunnen ontmoeten. Kinderdagverblijf Moeder de Gans en BSO ’t Clubhuis maken gebruik van de volgende ruimtes.

Baby’s en peuters hebben ieder hun eigen behoeftes, ook tijdens het buitenspelen. Onze speelpleinen zijn daarom zo ingericht dat ieder kind ongestoord kan spelen en op ontdekking kan gaan. Ook de jongste baby’s gaan dagelijks naar buiten.

Voor de baby’s zijn er schaduwplekken waar ze in de wipstoel, de kinderwagen of op een speelkleed kunnen spelen. In de zandbak, tijdens het spelen met water, met het (rijdend) buitenspeelgoed en in de wilgentent, is van alles te ontdekken en beleven. Voor de oudste dreumesen die toe zijn aan nieuwe uitdagingen biedt het samenspelen met de peuters uitdaging.

De gemeenschappelijke hal is zo ingericht dat kinderen van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Even niks en bijkomen van een activiteit of drukke schooldag. We maken graag samen muziek. Als we geen muziek maken, dan zetten we muziek aan. Om te dansen, springen, swingen of juist ontspannen. De klimkussens zijn een belevenis voor de jongste kinderen, net als de voelwand en de loopauto’s. De peuters gaan op ontdekking bij de trein- of duplotafel. Waar de softblokken door de baby’s gebruikt worden om vast te pakken en te ontdekken, gebruiken de oudere kinderen ze om er grote torens en hutten mee te bouwen.

Sporten en bewegen wordt extra leuk als dit in een echte gymzaal kan. Er zijn allerlei speeltoestellen, waarmee we een uitdagend parcours kunnen maken. Kinderen kunnen er klimmen, klauteren, springen, ontladen en hutten bouwen met doeken. Als we willen dansen of een ontspannende yogaoefening doen, dan zetten we de muziek aan. Voor de baby’s rollen we de matten uit, zodat ze overal overheen en onderdoor kunnen kruipen, tijgeren of lopen. Met de kinderen van de BSO doen we dagelijks sport- en beweegspellen.

Op deze locatie hebben we een eigen bibliotheek in de school. Het is een fijne plek om gezellig samen met de leid(st)ers een boekje te lezen of nieuwe boeken uit te zoeken passend binnen het thema. Alle boeken mogen meegenomen worden naar de groep.

Kinderen vinden het leuk om volwassenen na te doen. Dat zien we terug in de huishoek waar kinderen van alles kunnen koken en bakken. We krijgen hierbij hulp van lieve kookoma’s. In de kinderkeuken mogen kinderen met de leid(st)ers en kookoma’s zelf aan de slag. Het plezier begint al bij het bladeren door de kookboeken, het lezen van recepten en het doen van de boodschappen.

Koken is spel en heeft naast het plezier een grote meerwaarde voor de ontwikkeling van kinderen. Door kinderen te betrekken bij het koken leren ze waar producten vandaan komen, welke bereiding ze nodig hebben, het meten en wegen van ingrediënten, verschillende smaken en texturen herkennen en er wordt een beroep gedaan op hun creativiteit. Het is voor kinderen genieten als het brood, de fruitsalade, de appelflap, de macaroni of de stamppot geproefd mag worden door de andere kinderen en hun ouders.

Op deze locatie spelen de kinderen op het groene schoolplein van basisschool Sunte Werfert met natuurlijke speeltoestellen, een glijbaan en moestuin. Deze uitdagende plek geeft speel- en ontdekplezier aan kleine en grotere kinderen.

Er gaat niks boven buitenspelen, in verbinding met de natuur. Er is alle ruimte op het plein om lekker te spelen, rennen, fietsen en voetballen. En modder en zandkastelen te maken in de zandbak met waterpomp. In de groene borders kunnen kinderen op avontuur gaan, plantjes en insecten ontdekken. Er zijn ook allerlei leuke doorkruiphoekjes.

"Jullie zorgen voor een goede, veilige en uitdagende omgeving, activiteiten en sfeer"

Moeder van Jamie

Openingstijden

Kinderdagverblijf Moeder De Gans
Ons dagverblijf is op werkdagen standaard geopend van 07.30 tot 18.00 uur, met uitzondering van officiële feestdagen. Kom je niet uit met halen en brengen van je kind tijdens de openingstijden? Overleg dan met ons over de mogelijkheid van vervroegde opvang (vanaf 07.00 uur) en/of verlengde opvang (tot 18.30 uur).

BSO ’t Clubhuis
BSO ’t Clubhuis is geopend op maandag, dinsdag en donderdag tot 18:30 uur. In schoolvakanties en op studiedagen is BSO De Club geopend op bovengenoemde dagen van 7:30 tot 18:30 uur. Op woensdag zijn de kinderen van BSO ‘t Clubhuis welkom op BSO ’t Strand, op vrijdag op BSO De Zee. Voor de voorschoolse opvang zijn de kinderen welkom van maandag t/m vrijdag op BSO De Zee van 7:00 tot 8:30 uur.

LRK-nummer

Iedere kinderopvanglocatie heeft een uniek nummer waarmee de locatie ingeschreven is in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit nummer heeft u o.a. nodig om kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

Inspectierapport

Jaarlijks komt de GGD langs voor een onaangekondigde inspectie. Zij controleren of wij voldoen aan de eisen zoals deze opgenomen zijn in de Wet Kinderopvang. Een verslaglegging van de inspectie vindt u hier.

Een verslaglegging van de inspectie vindt u hier voor KDV Moeder de Gans
en hier voor BSO BSO ’t Clubhuis.

Kosteloze extra opvangdagen

Jaarlijks ontvang je van ons extra opvangtegoed; als service en waardering van je vertrouwen in De Kikkerkoning. Dit opvangtegoed ontvang je kosteloos. Het aantal dagen dat je extra ontvangt, berekenen we op basis van het aantal dagen dat je kind naar de opvang of BSO komt. We vermenigvuldigen het aantal opvangdagen met twee. Als je kind bijvoorbeeld twee dagen naar de opvang komt, dan ontvang je jaarlijks vier dagen extra opvang. Zo kun je gemiste dagen inhalen of je kind een keer extra brengen.

Tijdens officiële feestdagen zijn we gesloten. Als deze samenvallen met de reguliere opvangdag van je kind, dan geven we je feestdagentegoed. De gemiste dag kun je dan een andere keer inhalen.

Tarieven

Kinderdagopvang
Het tarief voor dagopvang ligt op € 9,96 per uur. Wanneer je kind ’s morgens naar het kinderdagverblijf komt, hoef je niets mee te geven. Gedurende de dag krijgt je kind eten, drinken en tussendoortjes. Ook luiers (Pampers), uitstapjes en activiteiten zijn inbegrepen in de prijs. Je kunt de netto opvangkosten hier (https://www.debicare.nl/rekenmodule/) berekenen.

Buitenschoolse opvang
Het uurtarief voor de buitenschoolse opvang (4-12 jaar) start vanaf € 9,75 per uur en is afhankelijk van het contract dat je kiest. Je kunt kiezen voor BSO inclusief 6, 9 of 12 weken vakantie of naschoolse opvang zonder vakanties en studiedagen.

Plaatsing

Voor al je vragen over plaatsing, inschrijving en contracten, kun je contact opnemen met Debicare. Deze organisatie verzorgt de planning, facturatie en kindadministratie van De Kikkerkoning.

Onze contactpersoon is mevrouw Jos van Santen. Zij is te bereiken via 0180-555911.

Meer weten?

Wil je weten hoe een dag op ons kinderdagverblijf eruitziet of meer lezen over onze werkwijze? Klik dan hier. Op deze pagina lees je meer over ons pedagogische beleid en wat ons inspireert om tot deze werkwijze te komen.