Nieuws

Sint Maarten wordt lichtjesspeurtocht

Elst,
Op 11 november lopen ieder jaar honderden kinderen met hun lampion door de wijk Westeraam. De feestelijk lampionnenoptocht ziet er dit jaar door de coronamaatregelen anders uit. Het blijft een feest van lichtjes, plezier en elkaar ontmoeten, want de brede school De Zon en de hele wijk doen mee aan de lichtjesspeurtocht van 9 t/m 15 november. Met speciaal gemaakte zoekkaarten kunnen kinderen speuren naar allerlei soorten lichtjes, vergelijkbaar met de bekende berenjacht die tijdens de lockdown die door veel kinderen, ouders, grootouders of oppas werd gespeeld. We hopen ook dit jaar op een bijzondere Sint Maarten met een feestelijk tintje. We vragen iedereen in de wijk Westeraam om de hele week, elke avond zodra het donker wordt een lichtje te branden voor het raam, bij de voordeur of in de tuin. Dit kan van alles zijn, een lampion, kaarsje, windlicht, kerstverlichting. Als het maar licht geeft en vanaf de straat zichtbaar is. Zo zijn we in deze tijd toch nog een beetje samen zodra de zon onder gaat en zorgen we voor gezelligheid in de wijk. De zoekkaarten krijgen de kinderen mee van school of kinderopvang en worden huis aan huis verdeeld is de wijk. Ze zijn ook te downloaden via www.bredeschooldezon.nl.

Opening bso De Club 8+

Afgelopen augustus heeft De Kikkerkoning een nieuwe bso locatie op sportpark De Pas in Elst geopend. Bso De Club is er speciaal voor kinderen van 8 jaar en ouder en gevestigd in het clubgebouw van hockeyclub OverBetuwe en de scouting. Sport – avontuur – kampvuur – weerwolven – techniek – atelier – koken – lasergamen – boogschieten – oxboarden – vlotten bouwen – scouting – vloggen- chillen met vrienden – er is van alles te doen. Is uw kind er aan toe om deze uitdaging aan te gaan samen met zijn/haar vrienden? Meld uw kind dan nu aan door een e-mail te sturen naar Debicare (j.vansanten@debicare.nl). Wilt u meer weten? Bel gerust met ons: 0481-769012 of stuur een e-mail naar info@bsodeclub.nl.

De Dag van het Park

Op zondag 25 juni jl. werd voor de derde keer de “Dag van het Park” georganiseerd, met als thema ‘Dieren in het park’. Wat was het een leuke middag. Veel bezoekers kwamen een kijkje nemen bij de opening van de natuurspeelplaats. Hier kunnen de kinderen klimmen over boomstammen, slootje springen en roetsjen van de kabelbaan. De kinderen deden heerlijk mee met alle leuke activiteiten die er werden aangeboden. Er werden modderdiertjes gemaakt, marshmallows geroosterd en een echt hindernissenparcours afgelegd. We kijken met veel plezier terug op een geslaagde dag!

Modderdag wordt Modderweek

Spelen met water en zand, kliederen met modder en het contact met de natuur en de aarde is van onschatbare waarde voor kinderen. Om dit landelijk onder de aandacht te brengen wordt er elk jaar in juni een Modderdag georganiseerd. Dat is een dag waarop elk kind buiten mag spelen en daarbij lekker vies mag worden. Bij De Kikkerkoning vinden we één dag te kort omdat we graag alle kinderen plezier willen laten beleven aan de modderactiviteiten. Daarom houden we op zowel het dagverblijf als op alle bso locaties geen Modderdag maar een Modderweek. Elke dag van de Modderweek ervaren kinderen modder met al hun zintuigen. De kinderen ontdekken door allerlei activiteiten wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Zo gaan we modderballen gooien, het modderschatten spel spelen, heksensoep maken en nog veel meer!

Moeder de Gans

Op 28 augustus jl. was het zover. We openden de deuren van onze nieuwste locatie: kdv Moeder de Gans. Op babygroep ‘Duimelijntje’ vangen we kinderen op van 0-2 jaar. Op peutergroep ‘Goudlokje’ is er plek voor onze peuters van 2-4 jaar. Voor de peuters van 3 jaar en ouder die toe zijn aan een extra uitdaging, is er elke maandag, dinsdag en donderdag onze 3+ groep ‘de Wolf en de zeven geitjes.’

De groepsruimtes zijn ruim en licht en zijn huiselijk ingericht. Ook is er een gezellige en beschutte tuin, een kleutergymzaal, kinderkeuken, een bibliotheek en spelen we dagelijks op het grote schoolplein. Op deze locatie werken we samen met basisschool Sunte Werfert en de Stichting Peutercentra Overbetuwe aan een nieuw kindcentrum waar de kinderen van 0-13 jaar in het middelpunt staan. Er zijn nog een aantal plekjes vrij dus neem gerust contact op met Debicare (tel. 0180-555911) om de mogelijkheden te bespreken.

Terugblik zomervakantie

De zomervakantie zit er alweer op. We blikken terug op 6 weken vol sport, spel en avontuur. We doen een greep uit de tientallen activiteiten die werden aangeboden: Waterbanen bouwen, theaterworkshop, Wie is de mol?, lasergamen, workshop proefjes doen, hutten bouwen, taarten bakken enzovoorts. Ook in samenwerking met Jeugdland werd een aantal leuke activiteiten op touw gezet zoals diertjes zoeken in de sloot. Het was een feest!

Waterspeelplaats Moeder de Gans

Het speelplein van basisschool de Sunte Werfert en kdv Moeder de Gans is een heuse waterspeelplaats rijker. Afgelopen week is er hard gewerkt om de oude zandbak te vervangen door een nieuwe met daarbij een waterpomp en water-opvangbak. Er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt waardoor de waterspeelplaats, net als onze tuin, een groene uitstraling heeft. De kinderen vinden het prachtig en zijn elke dag druk in de weer met emmertjes en schepjes.

Jaarfeest

Elk jaar vieren we in september de verjaardag van De Kikkerkoning Kinderopvang tijdens het jaarfeest. Kinderen en ouders zijn elk jaar weer van harte welkom om dit samen met ons te vieren op het plein van ons dagverblijf de Kikkerkoning. Het thema was deze keer ‘Zomer.’ Er werd in tropische sferen gespeeld, muziek gemaakt en gedanst. Er werden heuse sambaballen geknutseld, fruitspiesen gemaakt en zonnekleppen versierd. De kinderen werden prachtig geschminkt en ook was een groot springkussen. Het was weer een gezellig samenzijn.