bso De Landerij | Dit doen wij

kinderopvang-elst-ditdoenwe-landerij1Welkom

Bso De Landerij is een nieuwe vestiging van De Kikkerkoning Kinderopvang. Kinderen uit de wijk Schuytgraaf in Arnhem zijn van harte welkom op bso De Landerij, een groene buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Landerij De Park ligt in de ‘achtertuin’ van Schuytgraaf, omringd door 5 hectare weiland en water. Speelnatuur met struikgewas, bloemen, blubber en beesten. Dat gun je ieder kind! We spelen het liefst de hele dag buiten. Met veel zorg hebben we een dagritme samengesteld met voor de kinderen veel tijd om hun eigen middag in te vullen. De leid(st)ers zorgen elke dag weer voor een uniek vrijetijdsaanbod waaraan elk kind plezier beleeft en waarin het zijn talenten kan ontwikkelen. Nadat de kinderen van school gehaald zijn, wordt ieder kind welkom geheten door zijn of haar vaste groepsleid(st)er. Er is tijd en aandacht voor de kinderen om hun verhaal te doen tijdens het fruit eten. De leid(st)er vertelt het activiteitenaanbod van die dag. Kinderen zijn eigen baas over de invulling van hun vrije tijd.

kinderopvang-elst-ditdoenwe-landerij2Activiteiten & workshops

De natuur is op bso De Landerij je leukste speelgoed. We bouwen hutten, speuren naar sporen, springen over slootjes, leggen dammen, zaaien en oogsten, koken op kampvuur, struinen langs de oevers, varen met zelfgebouwde vlotten of verzorgen de dieren op de kinderboerderij. Elementen uit de natuur stimuleren de fantasie en zorgen voor uitdaging en ontspanning. Er is ruimte om met vrienden op ontdekking te gaan in de natuur, maar ook om te ontspannen aan de waterkant of in de groepsruimte. De kinderen kunnen kiezen tussen dagelijks wisselende uitdagende activiteiten, binnen en buiten. Bij onze vuurplaats organiseren we workshops zoals koken of vuur maken. Maar, je kunt ook leren kanovaren of omgaan met GPS. Je mag natuurlijk ook vrij spelen. Binnen knutselen, spelen in de huishoek, bouwen aan de Legotafel, chillen in de hooischuur of buiten skelteren. Door de keuzevrijheid die kinderen bij ons hebben is elke middag op de bso weer een dag vol avontuur en plezier.

kinderopvang-elst-ditdoenwe-landerij3Partners Landerij de Park

Bso de Landerij is gevestigd op Landerij de Park: het centrum voor natuurbeleving. We werken op deze bijzondere plek samen met meerdere partners. De Driestroom heeft o.a. een eigen bakkerij op het park en helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij mogen helpen in de bakkerij en gebruik maken van hun professionele keuken en café DROOM. De Stichting Natuur en Milieu Educatie nodigt basischolen uit en heeft een grote moestuin en kas waar onze kinderen ook groente en fruit telen. Helicon verzorgt opleidingen in het groen. Studenten van deze opleiding verzorgen de speelnatuur en helpen met onze avontuurlijke workshops. Stichting boerderij Lingezegen heeft het centrum tot stand gebracht en blijft het ontwikkelen. Zij zorgt met haar vrijwilligers o.a. voor de kinderboerderij waar onze kinderen welkom zijn om te komen helpen en knuffelen met de dieren.

kinderopvang-elst-ditdoenwe-landerij4Een goede start

Wij vinden het belangrijk dat ouders zich bij ons thuis voelen. Dit ervaart u pas als u bij ons over de drempel stapt. Wij nodigen u voorafgaand aan de plaatsing uit voor een rondleiding. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Hierdoor kunt u als ouder een bewuste keuze voor De Landerij maken. Voordat u naar de bso gaat, nodigen wij u samen met uw kind uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek stemmen we de behoeftes van het kind en de ouders af. We maken samen met u afspraken over het wennen en vertellen hoe een dag op de bso eruitziet. Wij zien het als een eerste stap naar een fijne en intensieve samenwerking. Tijdens de wenperiode gaat uw kind wennen aan de andere kinderen, de verschillende leid(st)ers, de activiteitenruimtes, het dagritme en de keuzevrijheid in spel en activiteiten. In het begin zal uw kind samen met de leid(st)er alles gaan onderzoeken en ervaren. Naar behoefte zal het kind steeds vrijer worden gelaten en alleen of met vriendjes op ontdekking gaan.

kinderopvang-elst-ditdoenwe-landerij5Contact met ouders

Wij hechten waarde aan persoonlijke contactmomenten en ouderbetrokkenheid. Persoonlijke contactmomenten met de ouders zijn onmisbaar om een zorgvuldige aansluiting te kunnen maken tussen thuis, school en een opvangdag op de bso. Tijdens het ophalen vindt er dagelijks een persoonlijke overdracht plaats tussen u en de leidsters van uw kind. Veel kinderen kunnen zelf al vertellen wat ze op een dag allemaal beleefd hebben en hoe de dag verlopen is. De leid(st)er zal uw kind helpen dit te verwoorden en kan de overdracht aanvullen met eventuele bijzonderheden en de overdracht van de leerkracht op school. Bijzonderheden rondom de gezondheid, ontwikkeling en thuissituatie zijn belangrijk om met de leidsters te delen. Zo kunnen zij inspelen op de belevingswereld en behoeftes van de kinderen.

kinderopvang-elst-ditdoenwe-landerij6Alles groeit en bloeit

Momenteel wordt er nog hard gewerkt op het terrein van Landerij De Park. Het hoofdgebouw en de kinderboerderij zijn klaar. Er zijn cavia’s, kippen, Vlaamse reuzen, schapen, ezels en straks komen er ook een varken en geiten. De grote houten kapschuur met de hooispeelplek wordt binnenkort in gebruik genomen. De ontwikkeling van het buitenterrein met de waterspeelplaats, de peuterspeeltuin en de natuurspeeltuin is in volle gang. De interactieve waterspeelplaats is een project van Waterschap Rivierenland waarbij kinderen kunnen kennis maken met de mogelijkheden van water en waterkracht. Deze komt midden in de 5 hectare speelnatuur te liggen. De peuterspeeltuin grenst aan het terras van DROOM. Komende lente kan er al gespeeld worden op de extra brede glijbaan en een nestschommel, en zijn er verschillende tunnels om door te kruipen. De avontuurllijke natuurspeeltuin volgt daarna. Deze krijgt een klimweb, een interactief doolhof, klim- en klauterplekken en een uitkijktoren.